GENERAL SCIENCE- CHEMISTRY- 31 TO 40

31. The most abundant rare gas in the atmosphere is

A. He
B. Ne
C. Ar
D. Xe

Answer: Option C- Ar

32. The ore which is found in abundance in India is

A. monazite
B. fluorspar
C. bauxite
D. magnetite

Answer: Option A- monazite

33. The inherited traits of an organism are controlled by

A. RNA molecules
B. nucleotides
C. DNA molecules
D. enzymes

Answer: Option C- DNA molecules

34. The heat energy produced when the human body metabolises 1 gram of fat is

A. 30 KJ
B. 1 KJ
C. 39 KJ
D. 29 KJ

Answer: Option C- 39 KJ

35. Human bone does not contain
a. calcium
b. carbon
c. oxygen
d.phosphorous

Answer: Option C- oxygen

36. Homo nuclear molecules contain ?
a. polar bond
b. covalent bond
c. ionic bond
d. coordinate bond

Answer: Option B- covalent bond

37. Washing soda is ?
a. sodium sulphite
b. sodium bicarbonate
c. sodiun carbonate
d. sodium biosulphite

Answer: Option C- sodium carbonate

38. Natural rubber is a polymer derived from ?
a. ethylene
b. propylene
c. isoprene
d. butadiene

Answer: Option C- isoprene

39. Which one of the following is the softest?
a. sodium
b. iron
c. aluminium
d. lithium

Answer: Option A- sodium

40. The monomer of polythene is

A. vinyl chloride
B. ethylene
C. ethyl alcohol
D. None of the above

Answer: Option B- ethylene

Leave a Reply