GENERAL SCIENCE- CHEMISTRY- 81 TO 90

81. Tomato contains which of the following acid ?
1.Malic acid
2.Citric acid
3.Oxalic acid
4.Lactic acid
5.All 1,2 and 3

Answer – 5- All 1,2

82. Grapes contain which of the following acid ?
A.Amino acid
B.CitricAcid
C.Tartaric acid
D.Mallic acid
E.None of these
\

Answer – C – Tartaric acid

83. Human bone contain which of the following ?
A.Pottasium
B.Oxygen
C.Carbon –di-oxide
D.Carbon
E.None of these

Answer – D. Carbon

84. pH value of rain water is …………..
A.6.5-7.5
B.7.5
C.6.0
D.4.8 – 8.4
E.None of these

Answer – C. 6.0

85. Which does not exist in free state ?
1.Atom
2.Molecule
3.Compound
4.Mixture
5.None of these

Answer – 1. Atom

86. ………………… is the only atom in which neutrons are not present
1.Carbon
2.Oxygen
3.Hydrogen
4.Helium
5.None of these

Answer – 3. Hydrogen

87. ………………………… are positively charged helium nuclei
1.Alpha Particle
2.Beta Particle
3.Gamma Rays
4.Atom Bomb
5.None of these

Answer – 1.Alpha Particle

88. Which of the following is used for the treatment of Cancer ?
1.Phosphorus-32
2.Cobalt-32
3.Carbon-14
4.Cobalt-60
5.None of these

Answer – 4. Cobalt-60

89. Diamond is a/an…………………….
1.Insulator
2.Conductor
3.Semiconductor
4.All of these
5.None of these

Answer – 1.Insulator

90. Graphite is a/an ………………..
1.Insulator
2.Conductor
3.Semiconductor
4.All of these
5.None of these

Answer – 2. Conductor

Leave a Reply