IMPORTANT GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS FOR SSC, RRB, IBPS AND OTHER COMPETITIVE EXAMS- 1 TO 10

1. Where is Railway Staff College situated ?

Answer: Baroda

2. Where is the Museum of Indian Railway situated?

Answer: Chanakyapuri (New Delhi)

3. In which year Indian Railway board established ?

Answer: 1905

4. What is the width of Broad gauge rail ?

Answer: 1.676

5. What is the width of Narrow gauge rail ?

Answer: 0.762

6. Which year is declared as “Year of Rail Users” by the Indian Railways ?

Answer: 1995

7. Which is the Longest Railway platform in the World ?

Answer: Gorakhpur station platform (UP)

8. Which is the Longest Railway Tunnel ?

Answer: Pir Panjal Railway Tunnel (Banihal railway tunnel)

9. Which is the First Electric Train in India ?

Answer: Deccan Queen (Kalyan – Pune)

10. Which is the train running between India and Bangladesh ?

Answer: Maitree Express

Leave a Reply