IMPORTANT GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS FOR SSC, RRB, IBPS AND OTHER COMPETITIVE EXAMS- 11 TO 20

11. Which are the states have no Railway ?

Answer: Meghalaya and Sikkim (building new railway lines)

12. Which is the Worlds oldest working steam locomotive engine (train) ?

Answer: Fairy Queen runs in India

13. Which is the fastest train in India ?

Answer: Shatabdi Express

14. Where is the Headquarters of Konkan railway ?

Answer: Bilapur

15. Which is the first Railway station in India ?

Answer: Chhatrapati Shivaji Terminus (Victoria terminal)

16. Which is the highest railway station in India ?

Answer: Ghum railway station

17. Which is the longest Railway bridge in India ?

Answer: Vallarpadam Bridge (kerala)

18. What is the slogan of Indian Railway ?

Answer: lifeline of the nation

19. which is the longest train route in India?

Answer: Dibrugarh-Kanyakumari Vivek Express

20. Who is the first railway minister in India ?

Answer: John Matthai

Leave a Reply