IMPORTANT GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS FOR SSC, RRB, IBPS AND OTHER COMPETITIVE EXAMS- 31 TO 40

31. Who is known as Modern Bhoja ?

Answer: Krishnadeva Raya

32. Who started Shudhi Movement ?

Answer: Dayananda Saraswathy

33. Which Substance is known as Philosopher’s wool ?

Answer: Zinc Oxide

34. Which Vitamin helps in the absorption of Calcium ?

Answer: Vitamin D

35. Which Pakistan President signed the Tashkent Agreement ?

Answer: Ayub Khan

36. Who discovered Rh Factor ?

Answer: Karl Landsteiner

37. Who discovered Blood Group?

Answer: Karl Landsteiner

38. Erg is the unit of _____?

Answer: Work

39. Dyne is the unit of ______ ?

Answer: Force

40. Poise is the unit of _______ ?

Answer: Viscosity of fluid

Leave a Reply