IMPORTANT POINTS ABOUT SOLAR SYSTEM -3

 

  1. Which planet has the most volcanoes?

Answer: Venus.

 

 

2. When the Halley’s Comet will be visible from Earth again?

Answer: 2061.

 

 

3. A person who weighs 200 pounds on earth, what would he weigh on the surface of Mars?

Answer: 76 pounds.

 

 

4. Which Planet spins backwards relative to the others?

Answer:  Venus.

 

 

5. When was the first manmade object sent into space?

Answer: 1957.

 

 

6. Name Jupiter’s 4 biggest moons:

Answer: Europa, Ganymede, Callisto and Io.

 

 

7. Who was the first woman to reach space?

Answer: Valentina Tereshkova, in 1963.

 

 

8. What are the notable satellites of Mars?

Answer: Phobos & Deimos.

 

 

9. Which planet has approximately the same landmass as Earth?

Answer:  Mars.

 

 

10. Which gas is predominant in Sun?

Answer: Hydrogen

Leave a Reply