21. Banks are supposed to pay penalty to customers whose complaints against failed ATM cash transactions are not settled within 12 days from date of complaint. This period for settlement is further reduced. What is the revised time limit now?
(A) 5 days
(B) 7 days
(C) 8 days
(D) 10 days

Answer: 7 days

22. Who was the Chairman of the panel constituted to study the recommendations of National Advisory Council (NAC) on the proposed Food Security Bill ?
(A) Montek Singh Ahluwaliah
(B) Pranab Mukherjee
(C) C. Rangrajan
(D) Deepak Parikh

Answer: C. Rangrajan

23. In the Industrial Policy of 1991, how many industries were reserved only for Public Sector?
[A] 7
[B] 8
[C] 11
[D] 13

Answer: 8

24. In an oligopolistic or monopolistically competitive market, firms do not raise their prices because even a small price increase will lose many customers. Which among the following is the most suitable terms used for this concept ?
[A] Supracompetitive pricing ‘
[B] Swing Demand
[C] Kinked Demand
[D] Imperfect competition

Answer: Kinked Demand

25. In context with the two way trade of India with different regions, which among the following region is India’s largest trade partner?
[A] EU Region
[B] Gulf Region
[C] North America
[D] Latin America

Answer: Gulf Region

26. The progress in increase of fish production was called
a. Yellow revolution
b. White revolution
c. Brown revolution
d. Blue revolution

Answer: Option D- Blue revolution

27. Which state is the biggest tea producer in the country ?
a. Andhra Pradesh
b. Sikkim
c. Assam
d. West Bengal

Answer: Option C- Assam

28. Which among the following State/ UT / city has the highest per capita electricity consumption in the country? [A] Puducherry
[B] Delhi
[C] Mumbai
[D] Dadra & Nagar Haveli

Answer: Dadra & Nagar Haveli

29. For which type of fertilizer India is fully dependent on imports?
(A) Nitrogen Fertilizer
(B) Phosphetic Fertilizer
(C) Potash Fertilizer
(D) None of the above

Answer: Potash Fertilizer

30. National Agriculture Insurance Scheme was implemented on
a. Oct. 1997
b. Oct. 1998
c. Oct. 1999
d. Oct. 2000

Answer: Option C – Oct. 1999

Leave a Reply