INDIAN GEOGRAPHY – 151 TO 160

151. Which is the Iron ore exporting port in India ?

Answer: Marma Goa

152. Which is the Major port in Karnataka ?

Answer: New Mangalore Port

153. Which is the Major port in Kerala ?

Answer: Kochi

154. Which are the ports in West Bengal ?

Answer: Kolkata , Haldia

155. Which is the Major port in Odisha ?

Answer: Paradip Port

156. Which is the Major port situated in Andhara pradesh ?

Answer: Visakhapatnam

157. Which is the deepest port in India ?

Answer: Visakhapatnam

158. Which port is known as Jewel of all port ?

Answer: Visakhapatnam

159. In which state do the Mansoon arrives first ?
(A) Assam
(B) West Bengal
(C) Maharashtra
(D) Kerala

Answer: Kerala

160. How many islands are there in the group of Lakshadweep?
(A) 36
(B) 30
(c) 35
(D) 34

Answer: 36

Leave a Reply