191. “Saptarishi” is the Indian name of which COnstellation ?
A. Ursa Major
B. Ursa Minor
C. Orion
D. Draco

Answer: Option A – Ursa Major

192. There are total __ Continents ?
A. 4
B. 5
C. 6
D. 7

Answer: Option D – 7

193. Indo-Gangetic plains are formed by the basins of following river –

a.) The Indus
b.) The Ganges
c.) The Brahmaputra
d.) All the above

Answer: All the above

194. River Bhagirathi arises at Gaumukh from which Glacier?

a.) Gangotri
b.) Yamunotri
c.) Alkapur
d.) Siachen

Answer: Gangotri

195. Which is the second largest basin in India?

a.) Gangetic
b.) Godavari
c.) Krishna
d.) Narmada

Answer: Godavari

196. Which river system is found in the south of India?

a.) Tapti
b.) Pennar
c.) Brahamputra
d.) Suryakund

Answer: Pennar

197. Which of the following is a Salt Lake in Rajasthan?

a.) Sambhar
b.) Luni
c.) Betwa
d.) Chambal

Answer: Sambhar

198. Sahara desert is in which Continent ?
a. Asia
b. Africa
c. Australia
d. Europe

Answer: Option B – Africa

199. Sonoran is a desert of ?
a. Europe
b. Africa
c. North America
d. South America

Answer: Option C – North America

200. Atlas mountain is in which continent ?
a. Africa
b. Asia
c. Europe
d. Australia

Answer: Option A – Africa

Leave a Reply